top of page
Over Paul Nijman

Naast mijn verschillende deelidentiteiten als echtgenoot, vader, opa, zoon en broer ben ik in mijn dagelijks arbeidsleven docent bij Saxion Hogescholen aan de Academie Mens en Maatschappij (AMM) en lever aldaar een bijdrage in het opleiden van sociaal werkers zoals maatschappelijk werkers en sociaal pedagogische hulpverleners.

 

Na mijn werkervaring als verpleegkundige, operatie-assistent en maatschappelijk werker bij Reclassering Nederland heb ik me in het docentschap vooral gespecialiseerd in intercultureel vakmanschap én supervisie.

 

Met mijn bi-culturele achtergrond (Nederlands / Indonesisch), werkervaring met mensen met een migratie achtergrond én masterdegree ‘Interculturalisatie van de zorg- en dienstverlening’ prijs ik me gelukkig dat ik mijn interesse en voorliefde voor het fenomeen ‘etnisch culturele diversiteit’ mag inzetten bij het opleiden van sociale professionals.

 

Op het gebied van supervisie en (team)coaching heb ik me (naast Social Work studenten) tot nu toe vooral gericht op het begeleiden van professionals uit verschillende werkvelden zoals het forensische domein, jeugdzorg en huisartsen opleiding.  

 

In mijn vrije tijd speel ik als gitarist in verschillende hobby bands en vind het heerlijk om samen met andere muzikanten muziek te gebruiken als ontspanning en uitlaatklep maar vooral om mensen te vermaken met swingende dansmuziek.

PaulNijman.jpg

Wie ben ik?

bottom of page